Nieuwe secretaris stelt zich voor

Nieuwe secretaris in het bestuur van de Bekenstichting: Roel Gorter de Vries

2021 is voor mij een jaar met grote veranderingen: in februari ben ik met pensioen gegaan en in mei zijn mijn vrouw en ik officieel “geremigreerd” naar Nederland, na 26 jaar wonen en werken in het buitenland, eerst in Duitsland en daarna ruim 20 jaar in Lyon, Frankrijk. Na zo’n lange afwezigheid gaat de “inburgering” niet vanzelf …

Als bestuurslid (secretaris) van de Bekenstichting heb ik dan ook twee doelen: me in te zetten voor het behoud van de Veluwse sprengen en al doende nieuwe contacten op te bouwen!

Toen wij zo’n vijf jaar geleden besloten om na mijn pensionering naar Nederland terug te keren, hebben wij voor het IJsseldal gekozen vanwege de landschapszones: Veluwe / rivierdal / Salland. Wij hebben een huis gevonden in Veessen, een boerenwoning uit 1851 waarin wij nu, na grondige renovatie, wonen.

De sprengen van Heerde zijn dus niet ver weg, maar mijn band met de sprengen gaat terug naar mijn jeugd in Velp, bijna aan de Rozendaalse beek. Tijdens mijn studie in de jaren 70 heb ik een aantal malen meegewerkt aan schoonmaakacties, van sprengen bij Vaassen, van de Rozendaalse beek. Daarna zijn de sprengen op de achtergrond geraakt door werk en gezin, maar het doet mij plezier, dit weer op te pakken!

Na mijn studie in Wageningen (moleculaire biologie) heb ik als chemisch procestechnoloog gewerkt, steeds op het grensvlak tussen R&D en industriële productie. De afgelopen 20 jaar coördineerde ik de procesontwikkeling van nieuwe veterinaire medicijnen. Ik hoop dat ik, met de ervaring die ik heb opgedaan in management van complexe projecten, met spelers uit meerdere organisaties en soms strijdige belangen, een positieve bijdrage kan leveren aan de Bekenstichting.

Roel Gorter de Vries
secretaris@sprengenbeken.nl

Juni 2021