Event Details

  • Date:

Programma voor de praktijkdag beekonderhoud

Locatie: het Mussennest bij Boscafé de Beken in het Renkums beekdal, Nieuwe Keijenbergseweg 170, 6871 VZ Renkum

Op deze dag willen wij in de praktijk laten zien hoe het beekonderhoud al 30 jaar in het Renkums beekdal plaatsvindt. De coördinator van het eerste uur van de IVN werkgroep Ruud Schaafsma zal deze dag begeleiden.

Deze zaterdag verzamelt de IVN werkgroep ‘Beken en sprengen’ om 9:00 uur in het Mussennest, Nieuwe Keijenbergseweg 170, 6871 VZ Renkum. We drinken koffie tot 9.15u en vertrekken dan naar de werkplek. Gezien de afstand naar de werkplek poelen we met auto’s. We gaan aan het werk in de sprengkoppen van de Oliemolenbeek. U kunt dan meedoen met het ploeteren in de beek of op de kant. Er is genoeg materiaal aanwezig.

Als u liever wat meer wilt toekijken en discussiëren met de mensen op de kant, dan kunt u ook aansluiten bij de koffie om 10:45 uur. Kom in dat geval naar het Mussennest, hier vertrekken we om 10:30 uur naar de werkplek. Er wordt tot 12u gewerkt en dan gaan we terug naar het Mussennest waar we rond 12.30 u met z’n allen een eenvoudige lunch gebruiken. Na de lunch organiseren we een wandeling door het Renkums Beekdal met een bezoek aan de Quadenoordse molen. Twee keer een half uur wandelen en een half uur uitleg in de draaiende molen. Rond 15:30 uur sluiten we de praktijkdag in het Mussennest af.

Op donderdag 21 maart schenken we op onze jaarvergadering in de watermolen van Wenum van 19:30 uur ook aandacht aan beekonderhoud. Dan zijn Ruud Schaafsma en Piet Verdonschot de sprekers.

Graag opgave voor de praktijkdag op 16 maart bij p.smits@sprengenbeken.nl zodat we weten hoeveel koffie, koeken en lunch we moeten regelen. Op de jaarvergadering op 21 maart is iedereen zonder aanmelding welkom!

Peter Smits