8 maart, Themabijeenkomst ‘Water, de blauwe motor’

Inspiratie voor anders denken en anders doen 

Woensdag 8 maart 2023
Tijd: 20.00 – 22.00 uur Inloop 19.30
Locatie: Stoom, Vlijtseweg 114, 7317 AG in Apeldoorn  


Introductie
 

Leven met de natuur, niet meer van de natuur. Dat is de boodschap op woensdagavond 8 maart 2023. Zoet water en ook droge voeten zijn in ons land niet meer vanzelfsprekend. Door anders te denken en anders te doen kunnen we de toekomst aan.  

De Klimaatgeneraal
Dat klimaatverandering meer is dan een milieuprobleem wordt prikkelend blootgelegd door ‘Klimaatgeneraal’ Tom Middendorp. Als Commandant der Strijdkrachten zag Tom Middendorp hoe droogte en waterschaarste kunnen leiden tot conflicten. In zijn boek Klimaatgeneraal beschrijft hij hoe klimaat en veiligheid met elkaar samenhangen én wat we kunnen doen aan klimaatadaptatie- en mitigatie. 

Veluwe: de blauwe motor
Met drie pitches slaan we de brug van de mondiale uitdagingen naar het hier en nu op de Veluweflank:

  • Peter Smits  (Bekenstichting) illustreert het watersysteem op de veluweflank waarin beken een unieke betekenis hebben. 
  • Alex de Meijer (Natuur en Milieu Gelderland) doet de aftrap van het Blauw manifest om water echt op de kaart te krijgen. 
  • Annemiek van Loon (wethouder Lucht, water en bodem Gemeente Epe) en maakt concreet welke keuzes we kunnen maken.om elke druppel te laten tellen.

Hoe ‘anders doen’ eruit ziet en hoe we daarmee kunnen beginnen? Daarover worden gedachtes en oplossingen uitgewisseld in een paneldiscussie met de sprekers. 

In verband met beperkte plaatsen vragen wij u zich aan te melden:
De bijeenkomst is gratis bij te wonen, beschikt over ruime parkeergelegenheid. 
De zaal bevindt zich op de 1e verdieping en is uitsluitend met een trap bereikbaar.
U kunt een vrijwillige bijdrage geven door de QR code rechtsboven in deze pagina te scannen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Bekenstichting, Natuur en Milieu Gelderland en D66-Epe, met technische ondersteuning van Positie 1.