Veluwe Buitengewoon

Tachtig natuurcolumns zijn gebundeld in het fraai vormgegeven boek Veluwe Buitengewoon, zo kun je onze mooie Veluwe nog beter te leren kennen. Auteur Gert Jan Blankena schreef 33 jaar ‘stukjes over de natuur’ onder de titel Buitengewoon voor De Stentor. De mooiste columns uit deze enorme collectie  zijn gebundeld in een hard-cover boek en voorzien van prachtige natuurfoto’s.

Zo kun je de natuur bekijken door de ogen van de eigenwijze ecoloog, die met zijn groene blik altijd weer net iets anders ziet dan gewone stervelingen. Verdwalen op de Veluwe kan nu dus gewoon vanuit je luie stoel, en met droge voeten. Ondanks dat laatste gaan heel wat zijn verhalen over water, beken en sprengen.

Het boek kost 19,50 euro en is verkrijgbaar bij veel Veluwse boekhandels, waaronder Nawijn en Polak in Apeldoorn en alle Primera-winkels. De opbrengst van het boek gaat geheel naar Stichting Prehistorisch Kamp Apeldoorn. (‘HAPS-kamp’) Kijk voor meer informatie, o.a. de andere boekwinkels op de Veluwe waar het boek te koop is op www.veluwebuitengewoon.nl. Om de smaak te pakken te krijgen zijn de eerste 10 verhalen uit het boek hier te lezen.